سلام. وقت بخیر. درخصوص مشکلات دختران، هرچه گفته شود و هر چه نوشته شوذ؛ مطمئنا آنچه که به دست بیاید باز هم کم است. این موضوع برای همه افراد و برای همه اقشار است. مطمئنا مردان، زنان و پسران هم مشکلات خاص خود را دارند که بعضی ها گفته شده و بعضی ها هم هنوز ناگفته مانده...
مولانا میگه:
هرکسی از ظن خود شد یار من
از درون من نجست اسرار من
اما حالا که قراره از مشکلات و دغدغه ها و نگرانی های دختران بگیم، آنچه که به ذهن من می رسه، آن چیزی است که در ادامه نوشته ام
****.
به نام خدا
اگر دختر را محور را قرار دهیم می توان فهرستی از موضوعات مختلف را در کنار آن نوشت و پس از اندگی تامل به آن، چیزهایی که می تواند "مشکلات دختران" باشد، دست یافت.
موضوعات اصلی می تواند: اجتماعی، فرهنگی، پزشکی و سلامت، اقتصادی، خانوادگی، ورزشی، سیاسی و ... باشد.
****.
وقتی از دختر صحبت می شود، باید آن دختر یک ماهه، دو ساله، پنج ساله، هفت ساله، هفده ساله، بیست ساله، بیست و پنج ساله، سی ساله ، سی و هفت ساله، چهل ساله و پنجاه ساله را هم در نظر گرفت.
پس بر این اساس باید دخترانی که نیم قرن (50 سال) با هم فاصله دارند را در نظر گرفت.
باید یادمان باشد که همه آنها از یک ساله تا پنجاه ساله، دختران ما هستند. باید یادمان باشد که آنها بار اضافه نیستند.
باید یادمان باشد که هرکدامشان ، شخصیت والای خود را دارند. باید یادمان باشد که هرکدامشان در آینده احتمالا مادران آینده خواهند بود. باید یادمان باشد که مادر خوب، تاثیر بسزایی در موفقیت فرزندان خود خواهد داشت.
باید یادمان باشد که سرمایه گذاری روی دختران به هدر نمی رود و ثمرش را دیر یا زود خواهیم دید...
***.
دختر و خانواده
"خانواده باید چگونه باشد که دختر با کمترین مشکل پرورش یابد و بتواند وارد جامعه شود."
بخشی از دغدغه های دختران از ارتباط با اعضای خانواده شروع می شود. تربیت فرزند، برخورد پدر، برخورد برادر، برخورد خواهر و برخورد مادر ، اعتماد به نفس، شخصیت ، هویت ، آرامش، امنیت و ... از خانواده در روح و روان و شخصیت آینده ی دختر تاثیر می گذارد.
بعضی از دختران، "پدر" دارند اما "بابا" ندارند.
بعضی از دختران، "برادر" دارند اما "داداش" ندارند.
بعضی از دختران، "خواهر" دارند اما "آبجی" ندارند.
بعضی از دختران، "مادر" دارند اما "مامان" ندارند.
منظورم از این مثال این است که صمیمیت و حمایت اعضای خانواده تاثیر بسزایی در آرامش دختر خواهد داشت.
بعضی از اعضای خانواده ی یک دختر، فقط عضور از خانواده اش هستند؛ آن هم به حکم آنچه که در شناسنامه هایشان نوشته شده- ولی رفیق و دوست دخترانشان نیستند. دختری که نتواند با پدرش به راحتی صحبت کند، دختری که برادرش آنچنان برادری ای در حقش نکرده باشد، شاید به دنبال محبت در کوچه و خیابان بگردد. آنچنان دور از ذهن نیست که در موبایلش، مخاطبانی را پیدا کنی که همه غریبه اند و البته نامرد!
***.
پس اولین مشکلات دختر، به نظر من از درون خانواده است. اگر بتوانید فکری برای این دور بودنهای اعضای خانواده بکنید؛ آنها را به همدیگر نزدیک کنید؛ که دختر حرفها و آرزوها و خواسته هایش را به خانواده اش بگوید؛ بخشی از مشکلات و ناهنجاری های اجتماعی، برطرف می شود.
****.
اگر بتوانید به بعضی از پدران یاد دهید که "جبروت پدرانه" در اخمها، فریادها، دوربودنها، تنها بودنها و تلخ بودنها، نیست؛ می توانید دختران خوب تری را در جامعه پیدا کنید.
***.
اگر به مردان یاد دهید که با همسر خود چگونه برخورد کنند، قسمتی از مشکلات دختر خانواده حل می شود.
***.
اگر به پسر خانواده، نحوه ی ارتباط با خواهرش را یاد دهید دیگر کدام برادر حاضر است به او تندی کند. دیگر کدام پسر حاضر است در خیابان به دختری متلک بگوید.
***.
اگر بتوانید الگوهایی دست یافتنی به دختران نشان دهید، آنان می توانند سریعتر و بهتر راه خود را پیدا کنند.
اینکه بتوانید حضرت فاطمه زهرا(س)، حضرت خدیجه (س)، حضرت زینب (س)، حضرت معصومه(س)، و دیگر بزرگان را آنگونه جلوه دهید که بتوان درکشان کرد می توان کارهای بزرگی انجام داد.
***.
اگر بتوانید به سلامت خانواده اهمیت دهید و توجه کنید (منظورم سلامت فکری خانواده است. منظورم خانواده ی سالم است) روحیه بهتری در دختران خود خواهید دید.
***.
نوشتن دیدگاه