دو درس بزرگ قرآن چیست؟

نوشته شده توسط:محبوبه شریفی | ۰ دیدگاه

از جمله آنچه که از سوی بسیاری از توصیه‌های اخلاقی قرآن و بزرگان اخلاق دریافت می‌شود این است که نسبت به آنچه که علم نداریم سخن نگوییم.به گزارش خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، آیه 39 سوره «یونس» از قرآن کریم در رابطه با این موضوع سخن می‌گوید که متن، ترجمه و حدیثی که در رابطه با آموزه‌ای از این آیه سخن می‌گوید، به شرح زیر است:

متن آیه

«بَلْ کَذَّبُوا بِمَا لَمْ یُحِیطُوا بِعِلْمِهِ وَلَمَّا یَأْتِهِمْ تَأْوِیلُهُ ۚ کَذَٰلِکَ کَذَّبَ الَّذِینَ مِنْ قَبْلِهِمْ ۖ فَانْظُرْ کَیْفَ کَانَ عَاقِبَةُ الظَّالِمِینَ»

ترجمه آیه

(ولی آن‌ها از روی علم و دانش قرآن را انکار نکردند،) بلکه چیزی را تکذیب کردند که آگاهی از آن نداشتند، و هنوز واقعیتش بر آنان روشن نشده است! پیشینیان آنها نیز همین گونه تکذیب کردند، پس بنگر عاقبت کار ظالمان چگونه بود.

بخشی از مفهوم این آیه

امام صادق (ع) فرمودند: از دو آیه‌ قرآن دو درس بزرگ می‌آموزیم:

الف) تا علم نداریم، حرفی نزنیم. « أَلَمْ یُؤْخَذْ عَلَیْهِمْ مِیثَاقُ الْکِتَابِ أَنْ لَا یَقُولُوا عَلَى اللَّهِ إِلَّا الْحَقَّ»(سوره اعراف آیه 169)

ب) تا علم نداریم، حرفی را رد نکنیم. «بَلْ کَذَّبُوا بِمَا لَمْ یُحِیطُوا بِعِلْمِهِ»

منبع:

ـ کتاب دقایقی با قرآن، تالیف حجت‌الاسلام والمسلمین محسن قرائتی، ناشر مرکز فرهنگی درس‌هایی از قرآن، نوبت چاپ پانزدهم زمستان سال 1390

ـ پایگاه تخصصی ترجمه قرآن کریم www.maarefquran.net (ترجمه آیت‌الله‌ ناصر مکارم شیرازی از قرآن کریم)

  1. هیچ نظری تا کنون برای این مطلب ارسال نشده است، اولین نفر باشید...

    نوشتن دیدگاه