40 توصیه کوتاه اخلاقی از بهجت دل ها

نوشته شده توسط:محبوبه شریفی | ۰ دیدگاه

آیت ا... بهجت

1)هم جنسی وهم شکلی و اختلاط با کفار،تسلط و حکومت آن ها را بر مسلمانان آسان تر می سازد.
2+)اگر بی تفاوت باشیم و برای رفع گرافتاری ها و بلاهایی که اهل   ایمان بدان مبتلا هستند دعا نکنیم،آن بلا ها به ما هم نزدیک خواهد بود.
3)ائمه ما(علیهم السلام) دعاها را در اختیار ما گذاشته اند تا ما را  غرق در نور ببینند.
+4)اگر بخواهیم محیط خانه گرم و با صفا  و صمیمی باشد،فقط باید صبر و استقامت و گذشت و چشم پوشی و رأفت را پیشه خود کنیم تا محیط خانه گرم و نورانی باشد.
+5)ما باید باب توجیه خطا و اشتباه را به روی خود ببندیم و برای هر خطا،زبان به استغفار بگشاییم واگر قابل جبران باشد،جبران کنیم.
6+)خدا نکند حرام در نزد انسان زینت داده شود! این یک بیماری قلبی است که انسان به آن مبتلا می شود.و با وجود راه های حلال که نیازش را برآورده می کند خود را به حرام گرفتار می نماید
7+)وای بر ما اگر در خصوص خوردنی ها و نوشیدنی ها از حرام اجتناب نکنیم!زیرا همین غذاها است که منشأ علم وایمان و یا کفر ما می شود!
8+)اگر می خواهید از ناحیه دعا به جایی برسید،زبان حالتان این باشد:تسلیم خدا هستیم،هر چه بخواهد بکند،بنا داریم عمل به وظیفه بندگی کنیم.
+9)در این مطلب جای شک نیست که اگر انسان بدان موفق باشد.برای او کافی است وتمام مطالب و نتایج ریاضات شاقه و دشوار را دارد!و آن مطلب این است که:انسان خود را در محضر خدا ببیند و خدا را در همه احوال، مطلع از خود و در همه جا حاضر و بر همه کارها و احوال خود ناظر بداند.
10)برای اداره تمام جهان کافی است که انسان عاقل  و مؤمن  ومتدین باشد.دیانت و عقل برای اداره کره زمین کفایت می کند.
11)عبارت:(واجعل قلبی بحبک یتیما: ودل مرا سرگشته و دیوانه عشق و محبت خود قرار ده.)
12)راستگویی،در دیدن رؤیای صادقه و صفای روح خیلی مؤثر است.
13)باب رسیدن به کمالات و لقاء الله مفتوح است.حیف نیست این مراحل راکه از راه بندگی حاصل می شود.نداشته و از آنها محروم باشیم؟!
+14)خوردن غذای شبهه ناک ونیز غذای کسی که از حرام پرهیز ندارد،هر چند جایز است؛ولی انسان را مریض واز عبادات محروم می کند و یا سبب سلب توفیق می شود.
+15)موجبات خواطر و غفلت ونسیان از ذکر ویاد حضرت حق را خود ما فراهم می کنیم...در اثر محاسبه و مراقبه،عیب کار آشکار می گردد.
16+)کسی که از معنویات و معرفت خدا بهره مند است،چه حاجت به کیمیا دارد؟!چه کیمیایی بالاتر از خداشناسی؟!
17)انسان هر راهی را بدون تقید و پایبندی به قرآن وسنت برود،روز به روز تنزل می کند.
18)انسان باید هر روز موضع خود را مشخص کند که آیا اهل حق است و یا باطل و پیرو آن.
19+)خدا کند شغل نافع به حال خود را تشخیص دهیم و تثبیت در آن پیدا کنیم و درآن ثابت قدم باشیم و هر روز فکر تازه ای در سر نداشته باشیم و هر لحظه به رنگی نباشیم!
20)به فکر خود باشیم،خود را اصلاح کنیم.اگر به خود نرسیدیم و خود را اصلاح نکردیم،نمی توانیم دیگران را اصلاح کنیم.
21)باید هر کسی در شبانه روز مقداری از وقت خود را صرف تحصیل علوم دینیه کند،ولو به فرض یک ساعت در شبانه روز!
22)ابتلائات برای این است که یقین پیدا کنیم.
23)کسی که بداند در مرآی و مسمع خداست،نمی تواند گناه کند.تمام انحرافات ما از این است که خدا را ناظر و شاهد نمی بینیم.
24)ما باید با احادیث سر وکار داشته  و آن ها را مطالعه کنیم؛چرا که شفا در این هاست.
25)هر روز یک روایت از(جهاد النفس)وسائل الشیعه را مطالعه کنید.در واضحاتش بیشتر فکر کنید.بعد این را در خود می بینید که سر یک سال عوض شده اید!!
26)بعضی گمان می کنند که ما از ترک معصیت عبور کرده ایم؛غافلند ازین که معصیت اختصاص به کبائر معروفه ندارد،بلکه اصرار بر صغائر هم کبیره است!
27)هیچ ذکری بالاتر از ذکر عملی نیست.هیچ ذکر عملی بالاتر از ترک معصیت در اعتقادیات و عملیات نیست.
28)باید بدانیم علاج ما اصلاح نفس است در همه مراحل،و ازین مستغنی نخواهیم بود و بدون این،کار ما تمام نخواهد شد.
29+)خدا می داند یک صلواتی را که انسان بفرستد و برای میتی هدیه کند،چه معنویتی،چه صورتی،چه واقعیتی برای همین یک صلوات است!
+30)انسان باید دائم الذکر باشد!زیرا کسی که دائم الذکر باشد،همواره خود را در محضر خدا می بیند وپیوسته با خدا سخن می گوید.

+31)اگر جلوی خود را در ارتکاب معاصی نگیریم،حالمان به انکار و تکذیب و استهزا به آیات الهی،و یا به جایی می رسد که از رحمت خدا نا امید می شویم!
32)التزام به سنخ دعاهای اهل بیت(علیهم السلام)اولین مرتبه اش،مجالست و مؤانست با آنهاست.
+33)در تعبدیات،کوه کندن از ما نخواسته اند،سخت ترینش نماز شب خواندن است که در حقیقت،تغییر وقت خواب است نه بی خوابی،بلکه نیم ساعت زودتر بخواب،تا نیم ساعت زودتر بلند شوی!
34+)در قضیه حضرت یوسف(علیه السلام)آمده است:(أخرج علیهن:بر آنان بیرون آی.)فقط یک دیدار بود، وپس از دیدن جمال حضرت یوسف...دست ها را قطع کردند و بی اختیار شدند! ...پس اهل شهود که کشف آن ها به مراتب قوی تر است،چگونه با مشاهده جمال و کمال مطلق به هرچه غیر او است پشت پا نزنند؟!
35)بوده اند کسانی که اگر معصیتی یا خلافی از آن ها صادر می شد یا غذای ناپاکی می خوردند،متوجه می شدند و می گفتند:تاریک شدیم،حجابی حاصل شد.
+36)ترک معصیت،حاصل نمی شود به طوری که ملکه شخص بشود،مگر با دوام مراقبه و یاد خدا در هر حال و زمان و مکان و درمیان مردم و خلوت.
37)مواعظ عملیه،بالاتر و مؤثر تر از مواعظ قولیه است!
38)از خدا می خواهیم که عیدی ما را در اعیاد شریفه ایمان و اسلام،موفقیت به عزم راسخ ثابت دایم بر ترک معصیت قرار بدهد،که مفتاح سعادت دنیویه و اخرویه است!
39) هرکه عمل کرد به معلومات خودش،خداوند مجهولات او را معلوم می فرماید!
40)نماز شب،مفتاح توفیقات است[کلید موفقیات است].
کتاب های منبع:
در محضر بهجت،به سوی محبوب،فیضی از ورای سکوت،برگی از دفتر آفتاب،نکته های ناب

گرداوری: سید وحید خاتمی

  1. هیچ نظری تا کنون برای این مطلب ارسال نشده است، اولین نفر باشید...

    نوشتن دیدگاه