سایت خوب / ویژگی های یک وب سایت خوب

نوشته شده توسط:محبوبه شریفی | ۰ دیدگاه

ویژگی های یک وب سایت خوب

• از رنگ و فونت مناسب استفاده کنيد. براي شاخص شدن سايت يک الگوي رنگي مناسب با حال و هواي آن در نظر بگيريد که علاوه بر تنوع بخشيدن به سايت شما به نوعي علامت مشخصه آن هم بشوند. بهتر است براي اين کار از يک مشاور طراحي گرافيک کمک بگيريد. هرگز از اهميت معاني رنگها غافل نشويد.

• از حروف در شکل و اندازه مناسب استفاده کنيد. به ياد داشته باشيد که خواندن از روي صفحه مانيتور براي همه کار آساني نيست، پس بايد حروفي با شکل مناسب و اندازه قابل استفاده در عموم کامپيوترها انتخاب کنيد.فونتهاي جديد و فانتزي در بعضي از مدلهاي قديمي سيستمهاي عامل باز نمي شوند.

• به سايت خود تشخص ببخشيد. سبکي را در نظر بگيريد که با محتوا و شخصيت سايت شما هماهنگي داشته باشدو در نظر داشته باشيد که اين سبک معرف خود شما هم هست پس اگر ميخواهيد تاثير يا مفهوم خاصي به بيننده القا کنيد،از همان ابتدا تصميم بگيريدکه آيا سايت شما: رسمي است يا راحت، دوستانه است يا جدي، مدرن است يا سنتي،سرد است يا گرم؟ براي مثال، رسمي، حالتي است که در محل کار داريد يعني توجه شما به کار،مسايل اداري و حرفه اي است. با غريبه ها در شديدترين حالت رسمي هستيد و ميخواهيد تاثير اوليه بسيار خوبي بر آنها بگذاريد. يک سايت رسمي، حرفه اي، مطابق آداب و رسوم و گاهي سنتي است. راحتي،حالتي است که با دوستان و خانواده داريم و مدتها از لزوم تاثير اوليه خوب گذشته است. يک سايت راحت، دوستانه و خودماني است.

• هرگز خوانايي را فداي زيبايي نکنيد. پس زمينه را تا حد امکان روشن انتخاب کنيد و اگر تصاويريا علايم گرافيکي تزئيني در آن هست ،همه را تا حد امکان در حاشيه بگذاريد و در غير اين صورت آين تصاوير را کمرنگ کنيد. پس زمينه سياه را فقط در جايي استفاده کنيد که مطلبي با حروف درشت داريد،مانند صفحه اول يا تيتر، و پس از آن متن عادي را در زمينه روشن بياوريد.

• طراحي سايت خود را بر مبناي 256 رنگ و رزولوشن 800x600 قرار دهيد. با رعايت اين حداقل ميتوانيد حداکثر بيننده را به سايت خود بياوريد، چرا که عده بسياري از کاربران مانيتورهايي قديمي با قابليت پخش 256 رنگ دارند و رزولوشن بالا هم برايشان مشکل ساز خواهد بود. البته اين آمار در حال طي سير نزولي است ولي به هر حال شما بايد وضعيت کاربران مختلف را مد نظر داشته باشيد.

• نشاني سايت و آدرس e-mail خود را در تمام صفحه ها قرار دهيد. خوانندگان صفحات اينترنتي مي خواهندبه دلايل مختلف با مسئولين سايت در ارتباط باشند تا از چگونگي محصولات يا خدمات ارائه شده آگاه شوند يا در باره مطالب آن اظهار نظر کنند. قرار دادن نام شرکت، نشاني سايت (و حتا شماره تلفن) در پايين تمام صفحات ضروري است. در غير اين صورت اگر کاربري صفحه اي از سايت شما را چاپ، کپي يا save کند ديگر نميتواند سايت را مجددا پيدا کند يا با شما تماس بگيرد.

• سايت خود را تازه نگه داريد. بر خلاف يک مطلب چاپي، يک سايت اينترنتي پروژه اي نيست که يکباره به پايان برسد بلکه پروژه اي دائم است. بايد آماده باشيد تا بنا به نوع سايت، حداکثر ماهي يکبار مطالب آنرا به روز کنيد و بخشهاي تاريخ گذشته را برداريد. داشتن بازديدکنندگان دائم بسيار مطلوب است، پس بايد به آنها دليلي براي بازگشت بدهيد، چيزي مثل يک سرويس خاص (براي مثال e-mail رايگان) ،طلاعات روز يا مطالبي که متخصصين سايت شما قادر به ارائه آن هستند.

• دست و دلباز باشيد. شبکه اينترنت جايي براي مطالب کوتاه و مختصر و تک جمله اي نيست.هر چه مطالب خود را با ذکر جزئيات و منابع مطالعه بيشتر ارائه کنيد،خوانندگان بيشتري خواهيد داشت. ممکن است توضيح واضحات به نظر برسد اما اگر فهرست مطالب و سرفصلها در جاي مناسب و قابل دسترسي قرار نداشته باشد کاربر سردر گم شده و سايت را ترک خواهد کرد.

• شيوه نگارش مناسبي انتخاب کنيد. مطالب خود را طوري بنويسيد که مخاطب شما حس کند اين مطالب براي او نوشته شده است و از خواندن آن لذت ببرد. براي دست يافتن به اين هدف،مطالب خود را تا حد امکان و بدون دور شدن از قواعد نگارشي،با لحن محاورهاي بنويسيد. اين شيوه نه تنها دوستانه تر،بلکه خواندن آن هم ساده تر است.

• سايت خود را تست کنيد. در نهايت پس از آماده شدن سايت و قبل از اينکه آنرا روي شبکه قرار دهيد لازم است که حتما آنرا تست کنيد و مطمئن شويد که در سيستمهاي مختلف همانطور ديده ميشود که ميخواهيد. براي اين کار سايت را با سيستمهاي مختلف، با تعداد رنگ و رزولوشن هاي متفاوت ببينيد و مطمئن شويد سايت شما در هر حال قابل ديدن و خواندن است.

 

  1. هیچ نظری تا کنون برای این مطلب ارسال نشده است، اولین نفر باشید...

    نوشتن دیدگاه