بسیار پیش می آید که کسانی برای موفقیت در بازار رقابت به دنبال « رمز موفقیت » هستند . اما آنهایی که پیروزی را تجربه کرده اند می دانند که به جای رمز باید به دنبال راه باشند . در مورد برتری در دنیای مجازی هم باید گفت تنها یک خصوصیت نمی تواند باعث برتری وب سایت ما در بین وب سایت های رقیب شود . در واقع این مجموعه ای از ویژگی هاست که می تواند وب سایت ما را به یک وب سایت عالی تبدیل کند .
سؤالی که این روزها بیشتر مطرح می شود این است که « وقتی تقریباً همه ی رقبای ما دارای وب سایت هستند ، چگونه می توانیم وجه تمایز و برتری خود را حفظ کنیم ؟». فراموش نکنیم که وب سایت ممکن است اولین پل ارتباطی بین ما و مشتریانمان باشد .
همچنین به عنوان یک منبع اطلاعاتی خوب می تواند یک ابزار بسیار مناسب تبلیغاتی برای معرفی خدمات و کالاهای سازمان ها باشد . اما برای این که بتوانیم از آن به عنوان یک اهرم قدرتمند استفاده کنیم باید روشن ، گیرا و حرفه ای باشد .
به یاد داشته باشیم که مشتریان با یک بازدید ساده می توانند تفاوت بین وب سایت های خوب و متوسط و بد را تشخیص دهند و درباره ی ما قضاوت کنند. در این جا به چند نکته برای طراحی و مدیریت یک وب سایت خوب اشاره می کنیم .
1ـ مطالب جدید ، دسته اول و مفید :
سایت ما باید دارای محتوای دسته اول و جدید باشد تا خوانندگان بتوانند از آن استفاده کنند . در عصر محتوا را پادشاه اینترنت می نامند . مردم معمولاً برای دانستن یک مطلب یا کسب اطلاعات از یک محصول از موتورهای جستجو (مانند گوگل ، یاهو ، بینگ ) استفاده می کند . اگر ما بتوانیم نیاز مخاطبانمان را تأمین کنیم مخاطبان دوباره و دوباره به ما سر می زنند. مخاطبان و نیز خود موتورهای جستجو همواره در سایت ها به دنبال مطالب تازه هستند .
2ـ داشتن نقشه ای ساده از سایت :
سادگی یک مزیت بسیار بزرگ است . همه می دانیم که رعایت اصل سادگی انجام کارهای سخت را ساده می کند و رعایت نکردن سادگی انجام کارهای آسان را دشوار . اگر بازدیدکنندگان سایت ما یک راهبری خوب را در سایت تجربه کنند ، می توانیم مطمئن باشیم در مسیر موفقیت و شهرت گام نهاده ایم .
3- تعاملی بودن وب سایت :
در دنیای امروز مردم به دنبال راهی برای تعامل هستند . هیچ کس نمی خواهد فقط خواننده یک مطلب یا شنونده یک سخنرانی طولانی باشد. داشتن یک وب سایت تعاملی به بازدیدکنندگان این امکان را می دهد که از وب سایت ما لذت ببرند و اطلاعات ، لینک ها و پیشنهادهایشان را با ما به اشتراک بگذارند و یا نظرشان را در مورد مطالب اعلام کنند .
4- طراحی ساده اما گیرا :
در همین مقاله در مورد سادگی مطالبی گفتیم . وب سایتمان را باید ساده اما جذاب و گیرا طراحی کنیم . جلوه های متن مثل رنگ و نوع قلم باید به دقت انتخاب شوند . عنوان های اصلی باید درشت و قلم (فونت) توضیحات باید کوچکتر باشد . همچنین اضافه کردن چندرسانه ای ها مثل عکس و فیلم می تواند به انتقال پیام ، کمک فراوانی کند.
5- سرعت ، پادشاه همه :
امروزه کمتر کسی را پیدا می کنیم که پشت کامپیوتر و در دنیای اینترنت از فضیلت صبر هم برخوردار باشد . اگر یک صفحه ی وب برای لود شدن به زمان زیادی نیاز داشته باشد ، مطمئن باشید مخاطبان آن صفحه را خواهند بست و به سراغ وب سایت های دیگر خواهند رفت .
عوامل مختلفی بر سرعت یک وب ساید اثر می گذارند ، از جمله گرافیک صفحه ، سرعت سرور ، ترافیک بازدیدکنندگان ، سیستم بازدیدکنندگان.
زمان لود شدن صفحات را می توان با استفاده از CSS در طراحی ، اطمینان از تخیص کامل پهنای باند سرور و مواردی مانند این ها کاهش داد.
6- لینک های مرتبط و فعال :
ایجاد پیوند (لینک) یکی از عوامل تعیین کننده در نتایج موتورهای جسجتو است . می توانیم لینک خود را در دایرکتوری های گوگل ، یاهو و مانند این ها ثبت کنیم . تمام لینک های مرتبط با فعالیت خود را بیابیم و در وب سایتمان قرار دهیم . باید توجه داشته باشیم که همزمان همه ی لینک ها فعال باشند در غیر این صورت لینک ها از کار افتاده و نادرست باعث تخریب وجه ی وب سایت ما می شود .
ترجمه : گروه ترجمه آریا سفیر
نوشتن دیدگاه